Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2008

Ο σύγχρονος άνθρωπος και τα κόμπλεξ του...

Δεν θα κάνω βαρετούς προλόγους θα μπω κατευθείαν στο ψητό. Και τι ψητό! Με σάλτσα βατόμουρου παρακαλώ!

Την περασμένη εβδομάδα παρακολουθούσα μια εκπομπή στον Άλφα, που ονομάζεται "Dr. 90210" και έχει σχέση με ιδιωτικούς γιατρούς που πραγματοποιούν πλαστική εγχείρηση σε άτομα τα οποία την χρειάζονται. Ή και όχι. Δεν είμαι κατά των πλαστικών, είμαι κατά των καταχρήσεων.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, της Πέμπτης αν θυμάμαι καλά, έδειξε μια σχετικά συμπαθητικιά κοπέλα, η οποία είχε χάσει τελείως τα χαρακτηριστικά της απο τις τόσες πλαστικές, μποτοξ, βλεφαροπλαστική, κολλαγόνο στα χείλη, μίκρυνση της μύτης κτλ...Πήγε στον χειρούργο για να φτιάξει τα μήλα του προσώπου της. Η συγκεκριμένη κυρία, ήταν γύρω στα 32 και περριτό να πω ότι έμοιαζε για 42 αντί για 24. (Ναι, μου αρέσει να παίζω με τα νούμερα). Είχε επίσης υπάρξει και πρωταγωνίστρια σε σκληρό πορνό αλλά έφυγε απο τον χώρο. (Μεγάλη απώλεια...) Το θέμα είναι πως παραδέχτηκε ότι έχει εθιστεί στις πλαστικές επεμβάσεις, ότι εννοείται πως θα κάνει μπότοξ κάθε χρόνο και η επόμενη εγχείρηση της θα ήταν στα δαχτυλάκια των ποδιών της(!) γιατί τα θεωρεί...χοντρά!

Σήμερα το πρωί, στις 8 ήρθε μια κοπέλα η οποία ήταν μαυρισμένη, ξανθιά, πλαστική. Ίσως αυτήν είχαν ως πρότυπο πριν 30 χρόνια οι δημιουργοί της Mattel για μοντέλο της Barbie. Εκτός απο το στήθος που ήταν αφύσικα στητό σαν πύραυλοι, το μαύρισμα της ήταν χειρότερο απο του Ψινάκη και το μαλλί της είχε υποστεί τέτοια μετάλλαξη απο το οξυζενέ που ήταν σχεδόν άσπρο. Βασική λεπτομέρεια τα χείλη της σαν φουσκωμένα μαξιλαράκια και τα φρύδια της σαν τόξα λαξευτά που θα έκαναν τον Μr. Spok να κοκκινίσει.

Κατά την γνώμη μου πάντα, και στις δύο περιπτώσεις οι αλλαγές στο σώμα και την ψυχολογία τους δεν έγιναν γιατί ήταν κάποια βασική ανάγκη αλλά αναγκαιότητα γιατί μισούν τον εαυτό τους και θέλουν να τον τροποποιήσουν. Για να ξεφύγουν απο τα λάθη του παρελθόντος. Γιατί έχουν φοβερά κολλήματα με την ομορφιά. (Το πλαστικό δεν είναι όμορφο, παρά μόνο όταν βρίσκεται σε κάδους ανακύκλωσης). Γιατί δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Όσο όμως και αν προσπαθούν να απαλλαγούν απο αυτό που εμείς οι κοινοί θνητοί ονομάζουμε χρόνο, χώρο, πραγματικότητα, τρίτη διάσταση, αυτό θα τις κυνηγάει. Και θα τις πιάσει. Και θα είναι αμείλικτο γιατί το αψήφισαν σε τέτοιο βαθμο.

Κάτω οι Barbies, ζήτω το αληθινό!

2 σχόλια:

thesikaleon είπε...

Κάτω οι Barbies κορίτσι μου!!!

Καλησπέρες

tzonakos είπε...

Οτι ειναι δικό σου, είναι και το αληθινό. Το αγαπάς επειδή ειναι δικό σου.
Οτιδήποτε πλαστικό δεν μου αρέσει.