Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008

Because the night...

Κάποιοι παίζουν με την φωτιά και ενώ ξέρουν ότι θα καούν συνεχίζουν. Ενώ έχουν ήδη καεί και θα έπρεπε να φυσάνε και το γιαούρτι, συνεχίζουν. Και αφού βλέπουν ότι η φωτιά τους έχει περικυκλώσει, αυτοί σε κοιτάνε με δακρύβρεχτα μάτια, περιμένοντας να τους σώσεις. Σίγουρα θα τους σώσω...Ας πρόσεχαν. Ας πρόσεχαν και να μην έπαιζαν με ξένες φωτιές, ούτε να προσπαθούσαν να τις τιθασεύσουν. Ας πρόσεχαν το πετσί τους.

Because the night…

Κάποιοι, θεωρούν τις θάλασσες των άλλων δικές τους για να κυβερνήσουν τα σάπια καράβια τους που εξωτερικά είναι καλογυαλισμένα και εσωτερικά σκοτεινά και κρύα. Κάνουν φίλους τους τα βρύα και τα σαλάχια, γιατί δεν μιλάνε. Και τα βράδια σκοτώνουν καρχαρίες γιατί δήθεν τους πέρασαν για δελφίνια. Όταν όμως οι καρχαρίες γίνουν ομάδα και τους επιτεθούν, αυτοί σε κοιτάζουν με δακρύβρεχτα μάτια, περιμένοντας να τους σώσεις. Σίγουρα θα τους σώσω και αυτούς...Ας πρόσεχαν. Ας πρόσεχαν τον εγωισμό τους και τα βαθιά νερά στις θάλασσες των άλλων. Ας πρόσεχαν το πετσί τους.

Because the night…

Κάποιοι λατρεύουν το σκοτάδι, γνωρίζοντας ότι αυτό τους φτύνει. Και επιμένουν και πολεμάνε και προσπαθούν να το αγκαλιάσουν. Όταν πλέον δεν τα καταφέρουν, το μαχαιρώνουν προσπαθώντας να το ματώσουν. Όμως το σκοτάδι δεν ματώνει, τυλίγει τα φτερά του γύρω του, σαν νυχτερίδα. Και όταν με μάτια φωτεινότερα και από αστέρια κατακεραυνώνει τους πιστούς – άπιστους αυτοί σε κοιτάζουν με δακρύβρεχτα μάτια, περιμένοντας να τους σώσεις. Σίγουρα…Ας πρόσεχαν. Ας πρόσεχαν, όχι τα φωτεινότερα σκοτάδια των άλλων αλλά τα δικά τους. Ας πρόσεχαν το πετσί τους.

Because the night…

Κάποιοι, παλεύουν με τους αέρηδες στο μπρα-ντε-φερ και γοητεύονται από την μυρωδιά της καρύδας που αναδύουν. Δεν είναι τίμιοι όμως και προσπαθούν να κλέψουν αυτό που δεν τους άνηκε ποτέ. Τότε οι αέρηδες θυμώνουν και τους κυνηγάνε. Τους κυνηγάνε με το φεγγάρι ως οδηγό και αυτοί σε κοιτάζουν με δακρύβρεχτα μάτια, περιμένοντας να τους σώσεις. Σίγουρα…Ας πρόσεχαν. Ας πρόσεχαν το μηδέν και το άπειρο. Ας πρόσεχαν το πετσί τους.

Because the night…

Κάποιοι, βάφουν τα πρόσωπα τους με τα χρώματα του πολέμου αλλά είναι τόσο άμυαλοι που δεν μπήκαν στον κόπο να μάθουν ποια είναι αυτά. Προσπαθούν να γίνουν τρομαχτικοί και διηγούνται ιστορίες της ζωής τους γεμάτες απο γλίτσα και λάσπη. Και όταν οι ινδιάνοι τους περικυκλώνουν αυτοί σε κοιτάζουν με δακρύβρεχτα μάτια, περιμένοντας να τους σώσεις. Σίγουρα…Ας πρόσεχαν. Ας πρόσεχαν τα ιερά και τα όσια των άλλων. Ας πρόσεχαν το πετσί τους.

Because the night…

Κάποιοι, περπατάνε με το κεφάλι ψηλά, ω, αυτοί είναι οι χειρότεροι!, και την πλάτη ίσια να κοιτάει στα ουράνια. Πιστεύουν ότι κοιτάνε στα μάτια τον ήλιο και ο ήλιος τους φοβάται. Ανοήτοι...Ποτέ κανένας ήλιος δεν φοβήθηκε τίποτε, πάντα στεκόντουσαν πάνω απο τις πυραμίδες φιλώντας τες. Και όταν καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά, αυτοί σε κοιτάζουν κλαίγοντας και σκίζοντας την πέτσα τους, περιμένοντας να τους σώσεις. Σίγουρα…Ας πρόσεχαν. Ας πρόσεχαν που βαδίζουν, ας πρόσεχαν τους οιωνούς.

Because the night belongs her creatures, because the day belongs to those who dares to love...

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Υπεροχο κειμενο κα8θως λεει την αληθεια χωρις αναστολες και υπεκφυγες...

KitsosMitsos είπε...

Δυνατό όντως...
Την καλημέρα μου.

Ariox είπε...

To xaos einai kati pou prepei na iparxei..Prepei na pethanoun oi paleoi kosmoi oste na erthoun oi kenourioi..Etsi oste Emeis na mporoun e na nostalgoume k na anazitoume tous palious

ANemos είπε...

Because the night!!!

Υπέροχο